Springfield

SPRINGFIELD Arnhem

Opdrachtgever:
Ter Steege Vastgoed

Incombinatie verzorgde:
Conceptontwikkeling
Huisstijl / Look & Feel
Participatie website
 

Gebeurt dit in Arnhem? Dat is de reactie die de opdrachtgever wil krijgen op de toekomstige plannen. De ambities liggen dus hoog. We hopen dat die vraag in je opkomt als je kennismaakt met de plannen voor Springfield. Maar als je straks kijkt zie je dat Springfield alles in zich heeft wat Arnhem zo bijzonder maakt: creativiteit, durf, ambitie en innovatie. Hier woon je straks met de bruisende binnenstad aan je voeten en de natuur tot aan je voordeur. Met Springfield zet Arnhem een uitzonderlijke stap op weg naar het stadse wonen van de toekomst. Springfield verrijst op de plek waar ooit het Novartis hoofdkantoor gevestigd was. Tegenover het oude AKZO-gebouw en naast het voormalige Postbank-kantoor, beide inmiddels getransformeerd tot nieuwe woonlocatie. Springfield wordt echter geen transformatie of renovatie, maar complete nieuwbouw. Het oude kantoorcomplex wordt daarmee gesloopt. Er komt een grote variëteit aan woningen, van lekker compact tot zeer royaal, zowel huur als koop. On-Arnhems qua architectuur, maar tegelijkertijd helemaal passend bij de dynamiek van de locatie.

 

Springfield /
Springfield/ /

Participatie
De plannen voor Springfield zijn volop in ontwikkeling. En nu is het de beurt aan de buurt. Wat vinden zij ervan? Voor de ontwikkelaar en de gemeente Arnhem is het heel belangrijk om te horen hoe men alle plannen ontvangt en waar ze eventueel nog aanpassingen kunnen doen of verbeteringen kunnen doorvoeren. Opmerkingen en suggesties zijn dan ook van harte welkom.
 

Op de website is een duidelijke scheiding gemaakt tussen geïnteresseerden in het plan en de mensen die straks daadwerkelijk in Springfield willen wonen. Voor de eerste groep is op de website zelf het participatieformulier in te vullen. Hier hoeft men geen persoonlijke gegevens in te vullen, de drempel om mee te denken is dan ook laag.

De tweede groep, de mensen die geïnteresseerd zijn in een woning in Springfield, heeft natuurlijk ook de mogelijkheid het participatieformulier in te vullen. Deze mensen sporen we echter ook aan hun gegevens achter te laten en zich aan te melden op de website. Nadat ze dit gedaan hebben kunnen ze in hun eigen account omgeving het woonwensenformulier invullen, waar we specifieker in gaan op de woningen zelf en wat men hier graag zou zien.

participatie