Heemtuinen

Heemtuinen/ /

DE HEEMTUINEN Vlaardingen

Opdrachtgever:
Timpaan

Incombinatie verzorgde:
Conceptontwikkeling
Huisstijl / Look & Feel
Magazine
Productbrochures
Website

 

Het nieuwbouwproject De Heemtuinen in Vlaardingen omvat 179 woningen waarvan de helft bestaat uit appartementen. In dit project worden op een unieke manier duurzaamheid en sociaal welzijn gecombineerd. De Heemtuinen is een integraal duurzaamheidsplan: de ecologische waarden worden geoptimaliseerd, het is circulair, modulair, CO2-neutraal, Nul-Op-de-Meter en klimaatadaptief. Het plan is vanuit de humane wijkgedachte ontwikkeld. Zo wordt het een groene wijk voor mensen en dieren. Hiermee zet Timpaan een forse stap voorwaarts in het ontwikkelen, bouwen en wonen van morgen.

 

 

Logo en beeldmerk
De Heemtuinen is een uniek stukje land met een geheel eigen identiteit, waarin mens, dier en natuur samenkomen. Deze groene enclave in Nederland staat op zichzelf door zijn unieke gemeenschap en leefomgeving. Daarom krijgt het als logo en beeldmerk een eigen postzegel als identiteit en afzender. Het is een voorrecht om hier te mogen wonen. 

 

 

De /
Heemtuinen
Heemtuinen

 

Huisstijl en concept
De huisstijl is gebaseerd op de verschillende facetten binnen het plan van de Heemtuinen; Deze zijn onderverdeeld in drie illustraties: SAMEN LEVEN = De Gemeenschap, NATUURLIJK LEVEN = de Natuur en BEWUST LEVEN = Educatie. 

 

 

Heemtuinen/ /

 

Heemtuinen

Heemtuinen

Heemtuinen

 

 

Pionieren in Vlaardingen
De uitingen voor de Heemtuinen zijn kleurrijk. Het staat voor Vitaliteit en Biodiversiteit. De Heemtuinen is duurzaam en voor iedereen, van jong tot oud, alleenstaand tot jonge of samengestelde gezinnen maar ook rolstoelvriendelijk en geschikt voor (mantel)zorg. Een kleurrijk geheel waar iedereen zijn plekje heeft in deze enclave van rust en plezier. Samen leven, elkaar helpen en van elkaar leren. Door middel van juist sfeerbeeld in combinatie met de huisstijl illustraties komt de Heemtuinen, met haar unieke kwaliteiten, tot leven.

 

 

De Heemtuinen website
Magazine /

 

Placemaking
Een betrokken gemeenschap, dat is waar de Heemtuinen voor staat. Daarom willen niet alleen de locatie zo duurzaam en groen mogelijk maken maar ook gehele omliggende wijk daarbij betrekken. De Heemtuinen zal als een “butterfly effect” vergroening en vitaliteit teweeg brengen. Gezamenlijke stappen zetten naar een groener, gezonder en socialere leefomgeving. Van “tegeltje wippen” tot educatieve speurtochten met de Heempark beheerder en het planten van bomen in de wijk met Trees for All.

 

 

Placemaking Heemtuinen
Placemaking Heemtuinen