Fibula

Fibula/ /

FIBULA Dalfsen

Opdrachtgever:
KuiperVastgoed

Incombinatie verzorgde:
Conceptontwikkeling
Huisstijl / Look & Feel
Website
Brochure
Online campagne

 

 

Fibula maakt deel uit van het plan Oosterdalfsen-Zuid. Hier komt een grote variëteit aan woningtypes. Van woon-werkwoningen tot zorgappartementen en van tweekappers tot vrijstaand geschakelde woningen. Fibula bestaat uit 13 woningen. Er komen vijf ruime gezinshuizen, waarvan vier tweekappers en één vrijstaand geschakelde woning. Daarnaast komen er acht toekomstbestendige woningen, waarvan zes tweekappers en twee vrijstaand geschakelde woningen. De woningen zijn ruim en de kavels variëren van ongeveer 260 m2 voor de tweekappers tot circa 360 m2 voor de vrijstaand geschakelde woningen. Volop ruimte dus om te leven, te beleven en te genieten. 

Oosterdalfsen-Zuid vormt de overgang tussen het woongebied Oosterdalfsen en het bedrijfsterrein Welsum. Op deze plek staan wonen en werken centraal aan de rand van Dalfsen én de landelijke omgeving. Bij de ontwikkeling van alle plannen staan duurzaamheid en het creëren van een groene omgeving centraal. De architectuur van de woningen zal aansluiten bij de al bestaande bebouwing in de directe omgeving.

 

Fibula /

Naamgeving van het project

In juni 2015 zijn er zeer bijzondere vondsten in Oosterdalfsen gedaan uit de tijd van de hunebedbouwers. Tijdens de opgravingen zijn er ook vondsten gedaan uit de Merovingische periode, de vroege middeleeuwen. Het is de eerste keer in Overijssel dat een grafveld uit deze periode volledig onderzocht kon worden. Twee graven vielen daarbij op door hun grote rijkdom. Het betreft een graf van een man en een vrouw, mogelijk een echtpaar. Het graf van de vrouw bevatte onder andere twee deels vergulde bloemfibula ingelegd met almandijn.

 

Dit type fibulae wordt met enige regelmaat aangetroffen in Frankische grafvelden. Een fibula (ook: mantelspeld of doekspeld) is een historisch gebruiks- en siervoorwerp, dat dienst deed als sluitspeld voor kledingstukken. Het voorwerp, meestal van metaal, bezit daartoe een tweedelig sluitmechanisme in de vorm van een pen en een gaatje of beugel. De fibula kan gezien worden als de voorloper van de knoop en de ritssluiting. Bekijk hier de video over de vondst van de schat van Dalfsen.

 

Kleuren en logo

De kleuren van het logo refereren aan het soort woning. Zorgappartementen, gezinswoningen en woningen met een woonprogramma op de begane grond. De vorm is geïnspireerd op de Fibulae uit de middeleeuwen die zijn opgegraven in Oosterdalfsen. De ronde vorm staat voor verbondenheid binnen de wijk, met de verschillende woningen als leidraad. De tagline benadrukt de locatie binnen Oosterdalfsen.

 

Kleuren

Logo Fibula

AI1
AI2
AI3

Brochure

 

LEUK OM TE WETEN Dit project is in samenwerking met By James in de markt gezet. Voor een vast bedrag per woning regelt By James de marketing samen met INCOMBINATIE en de verkoop met de plaatselijke makelaar.