Buitenplaats Koningsweg

Buitenplaats /

BUITENPLAATS KONINGSWEG Arnhem

Opdrachtgever:
KondorWessels Projecten

Incombinatie verzorgde:
Website
Magazine
Communicatie diverse deelprojecten
 

Niets is wat het lijkt
Verscholen in het groen, aan het oog onttrokken, en bijna net zo gecamoufleerd als tijdens de oorlogsjaren, biedt Buitenplaats Koningsweg een geweldig thuis voor creatieve bewoners. 

Op de plek waar ooit Duitse bezetters gehuisvest waren, ontstaat nu een gevarieerde woon-werklocatie die uitdaagt om de geschiedenis opnieuw vorm te geven. Met als doel dat Buitenplaats Koningsweg een thuis wordt voor creatieve ondernemers, die wonen en werken willen combineren in een groene, culturele enclave.

Het aanbod op Buitenplaats Koningsweg is zeer divers. Van nieuwbouw-herenhuizen in het bos tot de herbestemming van de oude officiersmess waar straks gewoond en gewerkt kan worden. En van unieke bunkerboerderijen tot creatieve en recreatieve verblijven, ook wel follies genoemd. Best een uitdaging voor ons dus!

Logo en huisstijl
Een aantal jaren geleden hebben het logo en de huisstijl van Buitenplaats Koningsweg een transformatie ondergaan. Deze rebranding is uitgevoerd door bureau sinds 1416. Het doel was om de huidige identiteit van de locatie: een culturele enclave met een unieke geschiedenis op een bijzondere plek hierin terug te laten komen. De nieuwe huisstijl onderscheidt zich door een krachtige en herkenbare visuele taal en kan zich tegelijk dienstbaar opstellen naar het multifunctionele karakter van de plek.

 

BPKW

De projectwebsite
Door de grote omvang van het project en het gevarieerde aanbod wordt de verkoop van de woningen op Buitenplaats Koningsweg over verschillende fasen verspreid. Het is een meerjarentraject, waarin de projectwebsite leading is. Op de projectwebsite is alle informatie te vinden over de culturele enclave, het programma, de planning, het laatste nieuws en het actuele aanbod. Via de interactieve woningselector is te zien welke deelgebieden op dit moment in verkoop zijn. Ook het inschrijven voor een voorkeurswoning tijdens de verkoop van een deelproject verloopt via het persoonlijke online account in de projectwebsite. 

 

website /

Buitenplaats Koningsweg magazine
Als aanvulling op de website en overkoepelend voor het hele plangebied is het eenmalige Buitenplaats Koningsweg magazine ontwikkeld. Hierin lezen geïnteresseerden onder andere over de omgeving en het beeldkwaliteitsplan en worden alle deelprojecten uitgelicht. Het magazine ademt de sfeer van wonen op deze unieke locatie aan de rand van de Veluwe. Zelfs in de papiersoort van de omslag zit een boomnerfstructuur verwerkt. 

Buitenplaats /

Communicatie per deelplan
Buitenplaats Koningsweg bestaat uit veel verschillende deelplannen. Het woningaanbod in deze deelgebieden varieert sterk in woonoppervlakte, prijsklasse, doelgroep en woningtype. Ook is er onderscheid in nieuwbouw en herbestemmingen. Dit is de belangrijkste reden waarom wij gekozen hebben voor aparte verkoopdocumentatie per deelplan. De verkoopbrochures zijn mooie stevige boeken geworden op groot formaat, passend bij de pure en rauwe uitstraling van Buitenplaats Koningsweg.

 

Brochure kkn7

Uitgelicht: Officiersmess KKN 7A en 7B
De twee gebouwen die samen de officiersmess vormden bieden volop ruimte aan creatieve ondernemers die wonen en werken willen combineren. In beide gebouwen komen in totaal zeven woningen en zeven aparte ateliers, allemaal anders ingedeeld en verschillend in oppervlakte.

Uitgelicht: Follies
Tijdens de oorlog draaide alles op Buitenplaats Koningsweg om camouflage. En dat geldt straks ook voor de 11 follies die in de bossen ‘verstopt’ worden. Bijzondere verblijven, die mens en dier voor de gek houden en zich verrassend goed voegen in het Veluwse landschap. De follies krijgen een recreatieve bestemming en dienen beschikbaar gesteld te worden voor de verhuur.

Eén folly betreft de Rijksmonumentale kapel, waarvoor een architectenbureau een plan opstelt. De overige 10 follies worden verkocht als bouwrijpe bouwkavel, voorzien van bekabeling tot nabij de erfgrens. Denk hierbij aan riolering, elektra, water en glasvezel. De toekomstig eigenaren van de bouwkavels dienen de follies zelf te realiseren en op de voorzieningen aan te sluiten. 

Om een kavel te kunnen kopen konden geïnteresseerden een ontwerp indienen voor een specifieke kavel. Een jury beoordeelt welk ontwerp het beste is. De aanmeldingen stroomden binnen. Wij zijn heel erg benieuwd naar de resultaten!

follies
follies
follies

IN COMBINATIE EEN NIEUWBOUWPROJECT, EEN TRANSFORMATIE OF EEN HERBESTEMMING OP DE MARKT BRENGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP.

 

TERUG NAAR DE CASES  BEKIJK DE PROJECTPAGINA