Bestemming Valencia!

valencia

Bestemming Valencia!

Blog

door Gonnie Heerema

Valencia, dat was de bestemming van de studiereis van 2021!
Met 30 mannen en 9 vrouwen reisden we afgelopen week van Schiphol naar Valencia met een ingevulde gezondheidsverklaring en een mondkap op. De Bouwsociëteit Arnhem bestaat uit ongeveer 60 leden die allemaal een link hebben met bouw- en vastgoed. Van projectontwikkelaar tot jurist en van notaris tot vastgoedcommunicatieadviseur. De jongste deelnemer is 28 en de oudste is 68. Beiden hielden het overigens prima vol in het nachtleven van Valencia.

We werden regelmatig opgesplitst in twee groepen en door diverse gidsen door de stad geleid. Allemaal een koptelefoon op zodat je op ruime afstand de verhalen in het Engels met een zwaar Spaans accent kon volgen. En hoe boeiend de geschiedenis ook was, de interactie tussen de leden is natuurlijk toch voor velen de mogelijkheid om het eens even te hebben over deals of projecten. Dus naast een behoorlijk stevig programma ben je ook aan het werk, wordt er lang getafeld met heerlijke gerechten en lag je gemiddeld een paar uur later in bed dan dat je gewend bent. Dus je kunt wel zeggen dat het een paar intensieve dagen waren.

Mocht je het interessant vinden dan kan je hieronder lezen over het Valenciaanse ontwikkelmodel. Ook voor de Nederlandse ruimtelijke ordening zitten er interessante elementen in.